Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο και οι προγραμματικοί στόχοι της Δημοτικής Παράταξης «Άμεση Δημοκρατία» (BINTEO)

Το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο και οι προγραμματικοί στόχοι της Δημοτικής Παράταξης «Άμεση Δημοκρατία» με επικεφαλής την κα. Μόνα Αμανατίδου, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» του Δημαρχείου Ηρακλείου, από τα στελέχη του συνδυασμού.
Στην παρουσίαση τονίστηκε ο κινηματικός χαρακτήρας του συνδυασμού, που γεννήθηκε από τις δράσεις της «Λαικής Στάσης Πληρωμών» στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου πριν από έναν χρόνο, επιτυχγάνοντας την ακύρωση δεκάδων πλειστηριασμών ιδιωτικών περιουσιών Δημοτών του Ηρακλείου.
Ο συνδυασμός εισάγει για πρώτη φορά τον θεσμό της ανακλητότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τον επικεφαλής και τους συμβούλους να δεσμέυονται εγγράφως οτι σε περίπτωση εκλογής τους, θα εκτελούν τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων και δημοψηφισμάτων ,και θα παραιτηθούν εφόσον υπάρξει απόφαση δημοψηφίσματος ή λαϊκών συνελεύσεων, όντας, όπως υπογράμμισαν τα στελέχη του συνδυασμού, άνθρωποι της πραγμαματικής ζωής και όχι της εικονικής πραγματικότητας. Σε αυτό το πλάισιο, η «Άμεση Δημοκρατία» τους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, να πράξουν το ίδιο. Επιτέλους, πρέπει να μπεί ένα τέλος στην υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών ακολουθούμενη από αθέτηση βασικών δεσμεύσεων.
Η παράταξη «Άμεση Δημοκρατία» θα συν-διαμορφώνει συνεχώς με προτάσεις δημοτών το πρόγραμμα της, και θα αποφασίζει για την υλοποίηση τους μέσω συνελεύσεων ή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.  Οι κυριότερες προτάσεις του συνδυασμού προς διαβούλευση με τους Ηρακλειώτες, ως σχέδιο προγράμματος, και σε συνεργασία με παρόμοιες κινήσεις σε άλλους Δήμους της χώρας, είναι οι εξής:
1-ΑΝΕΡΓΙΑ
1.1- Σύνταξη επιχειρησιακού επενδυτικού σχεδίου και δημιουργία φορέα διαχείρισης, με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας σε νέες επιχειρήσεις που θα προκύψουν βάσει κεντρικού σχεδιασμού, στο πνεύμα της συμμετοχικής οικονομίας.
1.2- Πρόγραμμα πρώτο: Μεταφορά άνεργου εργατικού δυναμικού από αστικά κέντρα στην περιφέρεια με δημιουργία μικρών συνεργατικών επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα (κτηνοτροφία, γεωργία, κ.α)
1.3- Πρόγραμμα δεύτερο: Παροχή δωρεάν κτιριακών υποδομών, επαγγελματικής στέγης για δυο χρόνια σε νέες επιχειρήσεις εντός του δήμου.
1.4-. Με τη λογική της συμμετοχικής οικονομίας ο δήμος μπορεί κατόπιν μελέτης και με την αρχή της ανταποδοτικότητας να προχωρήσει σε αξιοποίηση με ευέλικτα αυτοδιαχειριζόμενα εταιρικά σχήματα.
1.5- Ειδικές καλλιέργειες (ανάμεσα στις ελιές) με αρωματικά βότανα ή άλλα ενδόδημα είδη. Η αγροτική αυτή εκμετάλλευση μπορεί να γίνει με την ίδια επιχειρηματική λογική, με ευέλικτα αυτοδιαχειριζόμενα εταιρικά σχήματα.
1.6-. Αγροτεμάχια που ανήκουν στο δήμο Ηρακλείου μπορούν να διατεθούν  σε ανέργους και φοιτητές της γεωπονικής σχολής για καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων ,τα οποία θα προωθούνται στην αγορά με την βοήθεια του δήμου.
1.7- Προώθηση και βοήθεια των δράσεων της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο δήμος θα δρομολογήσει συστηματική ανάδειξη και καθοδήγηση σε θέματα ίδρυσης και λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων.
1.8- Προάσπιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στο δήμο του Ηρακλείου. Κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων με διάλογο, στη βάση της αλληλοκατανόησης, μεταξύ δήμου κι εργαζομένων για την επίλυση των όποιων δυσχερειών προκύψουν στη συνέχεια λόγω των πολιτικών των μνημονίων και της μετάβασης σε γερμανικό μοντέλο αυτοδιοίκησης των δήμων.
2-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
2.1-     Στέγαση των αστέγων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους άδειων κτιρίων του δήμου και σίτιση τους.
2.2-    Δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου φορέα (δήμος με δημότες) που θα προωθεί την κοινωνική πολιτική. Θα περιλαμβάνει δράσεις όπως:
  • κοινωνικά εστιατόρια, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικά ιατρεία
  • κοινωνικές αγορές χωρίς μεσάζοντες (για παραγωγούς)
  • δημιουργία δικτύου συνεργασίας με καταναλωτικούς συνεταιρισμούς και για προστασία από μεταλλαγμένα προϊόντα
  • τράπεζα χρόνου, ανταλλακτήρια προϊόντων
  • προστασία λαϊκών αγορών από κυβερνητικές πρωτοβουλίες κατάργησής τους, κ.α
2.3- Τρίτη ηλικία: Επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ με άλλη φιλοσοφία, με αυτοδιαχειριζόμενη λογική και πρακτική. Υποστήριξη των δράσεων βοήθειας στο σπίτι.
2.4- Νεολαία: Ανά συνοικία δημιουργία σε κτίρια του δήμου στέκια νεολαίας (αυτοδιαχειριζόμενα) υπό μορφή πολιτιστικού στεκιού αναψυχής, εκτός καφετεριών και νυχτομάγαζων.3-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
3.1- Προστασία και ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών υγείας
3.2- Ενίσχυση και επαύξηση των κοινωνικών ιατρείων
3.3- Ενίσχυση των δημοτικών υποδομών υγείας, με παράλληλη μελέτη για δημοτικό νοσοκομείο
3.4-Ουσιαστική μέριμνα σε θέματα υγείας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου.
3.5-Ουσιαστική φροντίδα για το κοινωνικό περιθώριο (ναρκομανείς, κ.α) σε συνεργασία με εξειδικευμένους κοινωνικούς κι επιστημονικούς φορείς, μακριά από λαϊκισμούς και αντικοινωνικές ακρότητες.
3.6-Ουσιαστική κι ενεργή συμπαράσταση (και με νομική κάλυψη) στον αγώνα ιδρυμάτων που απειλούνται με κλείσιμο ή και  ξεπούλημα της περιουσίας τους από επιτήδεια διοικητικά συμβούλια
4- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
4.1- Προστασία κι ανάδειξη αρχιτεκτονικού κτιριακού πλούτου της πόλης. Τεκμηρίωση κι αξιοποίηση καταγραφής με ηλεκτρονική καταλογοποίηση όλων των καταγεγραμμένων από υπηρεσίες του δήμου και συλλογικότητες. Παράλληλα αναζήτηση πόρων για την αποκατάσταση τους, προστασίας τους, καθαριότητας των
4.2- Θεσμοθέτηση προκήρυξης αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την σύνταξη αρχιτεκτονικών μελετών του δήμου ιδιαίτερης σημασίας, για όσες δηλαδή μελέτες δεν εκπονούνται στον δήμο. Για μικρότερης κλίμακας έργα οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί θα απευθύνονται σε νέους κάτω των 40 ετών.
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ / ΓΛΥΠΤΙΚΗ
4.3 ίδρυση Δημοτικής σχολής Καλών Τεχνών. Το Ηράκλειο διαθέτει πληθώρα καλλιτεχνικών ταλέντων, που δυστυχώς χάνονται. Από πόλη που έχει στρέψει την πλάτη στον πολιτισμό και την αισθητική, μπορεί και πρέπει να γίνει σταδιακά πρότυπο αυτών.
4.4-Καθιέρωση θεσμού ετήσιας πανελλήνιας έκθεσης ελληνικού εικαστικού έργου.
4.5-Παραχώρηση υποδομών για διοργάνωση από τους ίδιους τους καλλιτέχνες εκθέσεων (ατομικών κι ομαδικών) χωρίς μεσάζοντες.
ΜΟΥΣΙΚΗ / ΧΟΡΟΣ
4.6-Σε ομάδες χορού θα παραχωρηθούν περιοδικά για στέγη, άδειοι δημοτικοί χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι και λοιπή υλικοτεχνική βοήθεια ανάλογα με τα οικονομικά του δήμου. Επίσης το έργο των ομάδων που θα είναι υπό την αιγίδα του δήμου θα προωθείται στο εξωτερικό μέσω του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου.
4.7- Καθιέρωση φεστιβάλ χορού όλων των ειδών.
ΘΕΑΤΡΟ
4.8-Παραχώρηση υποδομών και στέγης, με περιοδική εναλλαγή, σε θεατρικά σχήματα για ανέβασμα ελληνικού θεατρικού έργου.
4.9-Διαγωνισμός με βραβεία για τη συγγραφή ελληνικού θεατρικού έργου.
4.10-Προώθηση αρχαίων κλασικών έργων μέσω του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου στο εξωτερικό.
4.11-Δημιουργία θεσμού ετήσιου φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
4.12-Δημιουργία δημοτικής, σε πρώτη φάση διαδικτυακής, τηλεόρασης και ραδιοφώνου, με τη μέθοδο της αυτοδιαχείρησης, που θα προασπίζει, με αυστηρά κριτήρια, το Δημόσιο συμφέρον.
4.13-Δημιουργία θεσμού ετήσιας έκθεσης φωτογραφίας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Εικαστικού Έργου και προώθηση της μέσω του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου στο εξωτερικό.
4.14-Ενίσχυση κι υποστήριξη ομάδων και καλλιτεχνών στο είδος της πειραματικής τέχνης, καθώς επίσης των αντίστοιχων ποιοτικών δραστηριοτήτων στο αντικείμενο της τέχνης του δρόμου.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
4.16-Συστηματική οργανωμένη τουριστική προβολή του Ηρακλείου με παράλληλες δράσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, βάσει σχεδίου για τον τουρισμό του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου.
4.17 Στενή συνεργασία με την τουριστική βιομηχανία προς άμεση επίλυση των προβλημάτων και των αναγκών που προκύπτουν.
4.18-Ενίσχυση του συνεδριακού και θεματικού τουρισμού με συγκεκριμένες στοχεύσεις του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4.19-Εστίαση του ενδιαφέροντος του δήμου σε θέματα ερασιτεχνικού αθλητισμού κι άθλησης του πολίτη για όλες τις ηλικίες.
4.20-Αξιοποίηση και προβολή Παγκρητίου Σταδίου και Κλειστού στα Δυο Αοράκια
5-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ
5.1- Ίδρυση Δημοτικής Συνεργατικής Τράπεζας Ηρακλείου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κατά το πρότυπο της αρχικής Τράπεζας της Πενσυλβάνιας του αειμνήστου Φράγκλιν Μπέντζαμιν και με βάση της αρχές της ηθικής οικονομίας. Μια τέτοια τράπεζα κρίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση των τοκογλύφων εγχώριων και διεθνών.
5.2- Ίδρυση Τράπεζας των Φτωχών (κατά τα διεθνή πρότυπα), εντός του κόλπου της δημοτικής συνεργατικής τράπεζας Ηρακλείου, προς ενίσχυση της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας.
5.3- Νοικοκύρεμα και περιορισμός της σπατάλης σημαίνει αύξηση των εσόδων. Για να επιτευχθεί αυτό θα προχωρήσουμε σε ανασυγκρότηση, αναδιάταξη, αναδιάρθρωση των λειτουργικών διοικητικών δομών του δήμου. Με νέο εσωτερικό κανονισμό κι εμφανές πλήρες, λεπτομερειακό οργανόγραμμα λειτουργίας ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να αντιλαμβάνεται τη δομή του δήμου, να αξιολογεί τις υπηρεσίες. Παράλληλα με σοβαρές ξεκάθαρες καθετοποιημένες δομές λειτουργίας ο ίδιος ο δήμος θα μπορεί να εντοπίζει αστοχίες του, να επιλύει και να βελτιώνει ποσοτικά και ποιοτικά το παραγόμενο έργο του.
5.4- Έλεγχος των πεπραγμένων των προηγούμενων δημάρχων με δέσμευση μας οι λαθροχειρίες να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
5.5-  Λογιστικός έλεγχος του χρέους του δήμου Ηρακλείου  με επαναδιαπραγμάτευση του σε περιπτώσεις αδιαφάνειας, υπερκοστολόγησης κι άλλων μη σύννομων συμφωνιών.
5.6- Ίδρυση Φορέα Επιχειρηματικής Δράσης κι Επενδύσεων για την  αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου κι ανάληψης επιχειρηματικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, με λογική της συμμετοχικής οικονομίας.
5.7- Έλεγχος δημοτικών φορέων κι επιχειρήσεων. Επαναξιολόγηση τους, αναδιοργάνωση ή και συνένωση αυτών με στόχο την βελτιωμένη λειτουργικότητά και αποτελεσματικότητα αυτών. Ειδική μέριμνα θα δοθεί στους εργαζόμενους  και σε τυχόν μετατάξεις αυτών. Όπου κριθεί απαραίτητο θα γίνει πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.
5.8-  Ανταποδοτική μείωση δημοτικών τελών κατά 30% σε καταστηματάρχες που διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια με παράλληλη αποδεδειγμένη μείωση τιμών σε προϊόντα κι υπηρεσίες. Επίσης μείωση 10% σε δημοτικά τέλη μόνο σε όσα καταστήματα διαθέτουν ελληνική κι όχι ξενόγλωσση ή λατινογενή επιγραφή.
5.9-  Κατάργηση χρηματοδοτήσεων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) κι επανεξέταση των όποιων συμβάσεων τους με την απερχόμενη δημοτική αρχή.
5.10-Μια πόλη αντλεί τα έσοδα της όταν ανθεί το εμπόριο. Συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο για επίλυση των προβλημάτων.
5.11-Ίδρυση μαζί με επιστημονικούς και επιχειρηματικούς φορείς Αυτοδιαχειριζόμενου Κέντρου Καινοτομίας & Τεχνολογιών Αιχμής. Πρόκειται για νευραλγικό συντονιστικό κέντρο του παραγόμενου εγχώριου επιστημονικού έργου και των εφαρμογών του, για αρτιότερη προώθηση των αποτελεσμάτων του στην παγκόσμια οικονομική αγορά.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Η έξοδος της χώρας από την κρίση κι η ανασυγκρότηση της προϋποθέτουν μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη των τεχνολογιών αιχμής. Το καθήκον αυτό ανήκει στην  πολιτεία, πολύ όμως απέχουν από αυτό, οι γενοκτόνες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων. Μια πρωτοβουλία για την ίδρυση κι οργάνωση αυτοχρηματοδοτούμενου Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογιών Αιχμής, με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει πλέον τη δυνατότητα επικοινωνίας, εξυπηρέτησης, ενημέρωσης και συνεργασίας των πολιτών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις δημοτικές υπηρεσίες. Υπάρχει επομένως η ανάγκη πλήρους ηλεκτρονικής δικτύωσης της πόλης με πολλαπλά οφέλη. Η παράταξή  μας άλλωστε , ως αμεσοδημοκρατική , θεωρεί απαραίτητη την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση της πόλης.
6- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΑΣΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
6.1- Προστασία των ελεύθερων κοινωνικών χώρων.
6.2- Εκτεταμένες φυτεύσεις υψηλού πρασίνου, με δημιουργία νέων πάρκων
6.3- Αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών με ανακύκλωση στη βάση. Το σκουπίδι είναι πηγή πλούτου. Τα σκουπίδια αποτελούνται   από ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, αλουμίνιο, τηγανέλαια, κ.α τα έχουν τιμή κι η ανακύκλωση τους τιμολογείται), από οργανικά απορρίμματα τα οποία κομποστοποιούνται και γίνονται εξαιρετικό οργανικό λίπασμα και από μπάζα, για τα οποία απαιτείται η απόρριψη τους σε συγκεκριμένους χώρους. Τεχνολογίες βάσει της ανωτέρω λογικής υπάρχουν κι Ελλάδα κι εξωτερικό. Ρομποτικοί σταθμοί ανακύκλωσης λειτουργούν με αξιοπιστία στο εξωτερικό. Υπάρχει κι ελληνική τεχνογνωσία στο αντικείμενο αυτό. Δεν απαιτείται ο δήμος να ανακαλύψει την πυρίτιδα. Μια πιλοτική εφαρμογή συστημάτων ψυχρής επεξεργασίας κι ανακύκλωσης αστικών στερεών απορριμμάτων μπορεί εύκολα και με ελάχιστο κόστος να τεθεί σε εφαρμογή. Οι θερμές μέθοδοι επεξεργασίας των απορριμμάτων (αποτέφρωση, καύση, πυρόλυση) δημιουργούν ζητήματα στο περιβάλλον. Εκείνο το οποίο η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προτείνει και θέλει να το περάσει ως μήνυμα είναι: «η νοικοκυρά πρέπει να πληρώνεται για τα σκουπίδια τα οποία παράγει». Όχι τα λεφτά αυτά να πηγαίνουν σε τσέπες εργολάβων. Η ανακύκλωση στη βάση σε κάθε γειτονιά καταργεί το ασταμάτητο κοστοβόρο πηγαινελα των απορριμματοφόρων.
6.4- Ύψιστη προτεραιότητα είναι η καθαριότητα της πόλης. Αξιολόγηση και αξιοποίηση των μηχανημάτων καθαριότητος  καθώς και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με επιπλέον προσλήψεις.
ΑΣΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ
6.5- Υλοποίηση, ολοκλήρωση του σχεδίου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του Ηρακλείου.
6.6- Αναπλάσεις μικρής κλίμακας σε γειτονιές, με πεζοδρομήσεις κι αισθητικές βελτιώσεις του τοπικού δημόσιου χώρου.
6.7- Δημιουργία αναβαθμισμένων πολεοδομικών κέντρων ανά διαμέρισμα, για οργανική σύνδεση του σημερινού ασπόνδυλου οικιστικού ιστού.
6.8- Ιδιαίτερη μέριμνα στον δημόσιο χώρο με ταυτόχρονη προσπάθεια ανάδειξης του αισθητικού κριτηρίου. Υιοθέτηση προτάσεων φορέων κι ενημέρωση των πολιτών για την αξία του.
6.9- Επέκταση σχεδίου πόλεως και αναθεώρηση του υπάρχοντος με στόχο αναπλάσεις και δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και πρασίνου,διανοίξεων δρόμων ,πεζοδρομήσεων, θέσεων στάθμευσης οχημάτων κ.ά.).
6.10- Αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης σε συνεργασία με φορείς προστασίας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Προστασία κτιρίων (σε οποιαδήποτε βαθμό διατηρησημότητας  βρίσκονται), καθαρισμό κι ανάδειξη τους.
6.11- Αποκέντρωση των δημόσιων υπηρεσιών με στόχο την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας οχημάτων από την εντός των τειχών πόλης. Εφαρμογή της μελέτης Ρέντζου, αρχικά όποιων προτάσεων  αυτής είναι άμεσα εφαρμόσιμες και με σταδιακή ολοκλήρωσή της ακόμη κι αν κριθεί αναγκαίο να συμπληρωθεί ή αναθεωρηθεί με νέες μελέτες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
6.12- Η καθημερινότητα δεν βελτιώνεται με ευχές. Η καθημερινότητα συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνικότητα. Το δικαίωμα σε μια ποιοτική καθημερινότητα είναι εξόχως πολιτικό. Με την αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων τίθεται η βάση για μια υγιή ειλικρινή πρόθεση βελτίωσης της καθημερινότητας. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Ο πολίτης αποφασίζει τι καθημερινότητα του αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου